Om bloggen


Under de senaste åren har jag mer och mer haft funderingar kring om det skulle vara möjligt att leva på min stickning, mitt konsthantverk, på heltid. Vad behövs för att få ekonomi i detta? Vilka utgifter kan jag skära ner på? Vad kan jag själv göra hemma för att ersätta de tjänster/varor som jag annars köper?

Jag har haft den här idén länge och i höstats beslutade jag mig för att ta steget. Jag är  övertygad om att vår tids sätt att leva kommer att förändras, att vi går mot en mer  hållbar konsumtion och en mer hållbar livsstil för att skona vår miljö och för att vi alla ska må bättre. Nu ser jag att allt fler trendspanare och analytiker siar om en framtid då vi blir mer och mer medvetna om vilka val vi gör. Jag är hoppfull inför framtiden, jag har redan kommit en bit på väg. De val jag redan har gjort och nu gör är helt rätt i tiden. 

Här  ska jag berätta om mina försök att leva som konsthantverkare på heltid och hur man kan bli mer självförsörjande. Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter och tips runt odling samt annat som kan bidra till minskade utgifter.  Jag hoppas att med den här bloggen kunna dela med mig av hur jag och min man gör för att leva enkelt, men ändå rikt.