onsdag 26 augusti 2015

Hur gick det med "no digging"?

Jo, det gick bra, helt enkelt finfint. Det blev mycket potatis och den smakade bra. Nu har vi slagit ner blasten och försöker hålla hönsen borta från platsen. De älskar att krafsa fram potatisen.

Däremot upptäckte jag att vi hade haft på för lite ensilage. Det blev alldeles för många gröna potatisar. Det är verkligen något som jag måste komma ihåg till nästa år.Mina "no digging"- äventyr har inte stannat vid potatisodling. Jag har även gjort rabatter enligt samma metod. Enda skillnaden är att jag har använt kartong i botten istället för tidningspapper. Och vilket resultat! Det växer så det knakar. Squashen växer bättre än i grönsakslandet, dahliorna och rosorna frodas. En del blommor har t.o.m fått för mycket näring. De har blivit gigantiska med nästan bara blad. Det är först nu som de börjar blomma (rosenskära t.ex.).

Här nedan kan ni "resan" fram till idag.

Så här såg det ut från början. Det gäller ytan framför äppelträdet.
Här har jag börjat lägga ut kartong och ensilage (längst till vänster).
Här har vi kommit en bit på väg
Det som skall bli grusgång har vi lagt markduk under.
Nu ser det ut så här.


8 kommentarer:

 1. Vilken grönska, riktigt härligt att se din trädgård!

  SvaraRadera
 2. Som himla bra tips! Varför göra det svårare än nödvändigt? Jag gjorde en egen variant, inspirerad av dig, och satte potatis i blandning av träflis vi skottade ur vedbon och gräsklipp. Gick finfint det med, fast också med lite för mycket grönt. Hade du ingen jord alls i de nya rabatterna?
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag slängde på riktigt billig skräpjord och en del gödsel. Det behövdes för att hålla ihop det. Nu i höst måste jag nog lägga på lite mer eftersom t.ex rosorna får för ytliga rötter och då kan de frysa.

   Radera
 3. Så himla bra grej! Har upptäckt att man ju kan ruinera sig på just jord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla in bokashi. Av matavfall får du gratis jord. Har precis startat själv. Kolla hemsidan www.bokashi.se

   Radera
 4. Ja, det är allt synd att jag har för mycket sniglar för att ens våga prova.

  SvaraRadera
 5. Ja, ullemor, samma här vi har också mycket sniglar, tror inte det skulle funka här. Tyvärr, verkar mycket smidigt annars.

  SvaraRadera

Jag blir så glad
om du har tid med en kommentar.